sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Daim-muffinssit

Sunnuntai on aina hyvä päivä leipoa ja niin tänäänkin. Tällä kertaa tein daim-muffinsseja.


12 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 voita sulatettuna
Maraboun Daim -suklaalevy

Koristeluun:
Suklaamoussea
Daim-rakeita

Jätä suklaalevystä 12 kokonaista palaa sivuun ja rouhi loput. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet niiden joukkoon, myös rouhittu suklaa.

Tein nämä muffinssit samalla tyylillä kuin pätkismuffinssitkin, eli jätin keskelle suklaasydämen.


Asettele muffinssivuokiin lusikallinen taikinaa ja päälle palanen suklaata. Peitä toisella lusikallisella taikinaa. Paista 200 asteessa noin 15-20 min.


Paiston aikana valmista suklaamousse (minä käytin Blå Bandin valmista moussea) ja laita se jäähtymään jääkaappiin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kun muffinssit ja mousse ovat jäähtyneet riittävästi, pursota moussea muffinssien päälle ja koristele vielä daim-rakeilla.


Minä otin tuohon pursottamiseen epähuomiossa liian pienen pursottimen, enkä ollenkaan tajunnut, ettei tuon moussen suklaamuruset mahdu siitä reiästä ulos, vaan tukkii koko homman! Ei siis ihan tullut ensiluokkaisen kauniita koristeluja, mutta makuhan se ratkaisee. ;)

4 kommenttia:

  1. onks nää ihan ok ilman tota moussea ?

    VastaaPoista
  2. On juu, eihän tuo ole välttämätön ollenkaan. :)

    VastaaPoista
  3. okei kiva ! vois opetella tekeen. kivan olonen resepti ja muutenki siisti blogi, niin aloin lukijaks. (:

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit blogissani. Jätäthän vielä kommentin vierailustasi. ^^