maanantai 8. elokuuta 2011

Ikea-koti osa 1

Ikean rantauduttua jokunen vuosi sitten Suomeenkin, on Ikean huonekaluista tullut monessa kodissa melkeinpä "pääsisustussuunta", eikä meidän kotimme tee siinä asiassa poikkeusta. Poikkeuksen tekevät ennemminkin ne huonekalut, jotka eivät ole Ikeasta. Asuimme aiemmin Raisiossa, josta Ikeaan oli alle kilometri matkaa, joten voinette uskoa, ettei mennyt kuukauttakaan, ettemmekö olisi Ikeassa poikenneet (mieheni suureksi päänvaivaksi). Nytkin asumme sen verran lähellä Haaparantaa, että tähän asuntoon muuttaessamme lähti mieheni peräkärry auton perässä Ikea-reissulle ja hankki yhdellä reissulla melkein kaikki, mitä meiltä vielä sisustuksesta puuttui.

Nyt ajattellinkin sitten valottaa teille hieman tätä kotimme Ikea-painotusta esittelemällä suurimman osan Ikea-hankinnoista, joita meidän kotiimme on tehty. Sen verran paljon noita kuvia kertyi, etten ihan yhteen postaukseen viitsi kaikkea tunkea, joten tämä juttu tulee parissa osassa. :)

Aloitetaan keittiöstä.


Keittiön oven yläpuolella oleva taulu oli jo edellisessä asunnossamme, joskin kylpyhuoneessa tuolloin.


Purnukat hankimme varta vasten tuohon keittiön nurkkahyllykköön. Niissä säilytämme vaihtelevasti siemeniä, hiutaleita ja leseitä.


Muutamaa Iittalan Pisara -lautasta lukuunottamatta kaikki lautasemme ovat Ikean perusmustia.


Ruokapöytämme yläpuolella oleva lamppu on sekin Ikeasta. Ensin pidin sitä vähintään kaiken maailman rumuuden ilmentymänä, mutta olen alkanut tottua siihen. Ehkä jossain määrin jopa pitämään siitä. o.O

Ja sitten olohuoneeseen...


Olohuonetta ja ruokailutilaa erottava kirjahylly on muistaakseni elämäni ensimmäinen Ikea-ostos. Muistan ihailleeni tuon hyllyn käytännöllisyyttä jo aiemmin ystäväni luona, ja pakkohan se oli hankkia itsellekin heti, kun asunnon koko sen vain salli.

Nyt, kun tuo hylly toimii myös tilanjakajana, siihen pitäisi hankkia toiselle puolelle jokin lastulevy, koska ruokailutilasta katsoen (siis kirjahyllyn "väärältä" puolelta) hylly tuntuu kovin levottomalta. Jonkinmoiset korit tuonne alemmille hyllyille olisi varmaan myös hyvä hankkia, jotta saa kaiken ylimääräisen piiloon.


Olohuoneen seinähyllyt toimivat tauluhyllyinä. Samanlainen perushylly löytyy myös makuuhuoneestamme.


Työpöydän yläpuolella olevan seinävalaisimen ostimme korostamaan tuota persoonallista seinää.


Myös työtuoli ja sen alla oleva matto ovat mistäs muualta kuin Ikeasta. On muuten harvinaisen hyvä työtuoli!


Sohvapöytä ja pörrömatto...


...Tv-taso...


...Lehetikori ja kaksi tekolampaantaljaa.

Ja seuraavalla kerralla sitten makuuhuone, kylpyhuone ja kodinhoitohuone. :)

Mitenkäs teillä muilla, löytyykö kodista paljon Ikea-juttuja?

5 kommenttia:

  1. Jep, Ikea-koti se meilläkin. Vuosien varrella laatu kehittynyt kovasti, alkujaan oli aika hötösiä, mutta nyt jotkut on tosi laadukkaita, esmes Bestå-sarja. Iksuhan tuli suomeen jo v. 1996!
    Meillä myös tuo sama "ruma" lamppu yläkerran tasanteella, ja silmä tosiaan on siihen jo tottunut :)
    Tuo pisara-lautanen on Iittalan kastehelmeä? Mä kerään kanssa samaa sarjaa, järkky-ihania ja nyt uudistuotannossa on vaaleansinisenä. IIK.

    VastaaPoista
  2. Eipä juuri ollenkaan. Muutamia juttuja saattaa olla ja ne ole saanut kavereilta. Olen aina asunut kaukana Ikeasta, joten ei ole ollut mahdollisuutta käydä. Nyt on kuitenkin aika lähellä: Tampereella, muttei ole vielä tullut käytyä. Ikeassa olen kyllä käynyt yhden kerran.

    VastaaPoista
  3. Outi-Hyypiö: Ai niin tosiaan, kastehelmihän se onkin! Miten minä aina muistankin, että se olis joku pisara... :D Joo siis onhan Ikea sinänsä ollut jo pitkään Suomessakin, mutta tosiaan enenemissä määrin nyt, kun liikkeitä on tullut enemmänkin. Minä olen kyllä aina saanut olla tyytyväinen Ikean tuotteisiin, on kai se laatu tosiaan alustaan parantunut huomattavasti. :)

    MaryLiza: Niin, eihän sitä tosiaan tule lähdettyä, jos ei ihan lähettyvillä liikettä ole. Mutta jos vain mahdollisuus on, niin kannatta ihmeessä poiketa, tuotteita on tosiaan ihan astioista huonekaluihin ja ainakin minun kokemukseni mukaan hinta-laatu-suhdekin tosi hyvä. :)

    VastaaPoista
  4. Tiedän mitä Ikeassa on ja olen mä siellä kerran käynytkin, muttei ole oikein vielä mulle auennut se paikka. Liikaa huudetaan mun mielestä Ikean nimeen.

    VastaaPoista
  5. MryLiza: No joo, eiväthän kaikki tykkää samoista jutuista. :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun pistäydyit blogissani. Jätäthän vielä kommentin vierailustasi. ^^